пʼятниця, 21 серпня 2009 15:32

Український БТА-банк купив устаткування для ОХМАТДИТ

Як відзначили в прес-службі банку, цього року у зв"язку з кризою багато вітчизняних лікувальних установ опинилися в складному положенні. Найгостріше ж відчувається брак коштів на закупівлю дорогого устаткування. Традиційно ця стаття витрат фінансувалася за рахунок спонсорів. Проте, зараз багато компаній вимушені скорочувати суми, що виділяються на добродійність. Тим цінніший внесок тих, хто, не зважаючи на кризу, продовжує допомагати ближнім.

Прийти на допомогу відділенню реанімації новонароджених республіканського дитячого центру ОХМАТДИТ вирішив український БТА-банк. Правління банку прийняло рішення про виділення дитячій лікарні фінансової допомоги на закупівлю устаткування для апарату штучної вентиляції легенів, а також засобів на ремонт боксів.

Як розповіли в Охматдиті, ремонт вже почався - зараз міняють електропроводку в боксах, проводять малярні і плиточні роботи. Відразу після ремонту в лікарню з Москви доставлять медичне устаткування. Його цінність в тому, що устаткування, що купується, найсучасніше, а отже дозволить застосовувати найостанніші методики лікування. Адже після народження слабкої дитини важлива кожна секунд. І нове устаткування дозволить створити для хворої дитини базу, на якій згодом її буде простіше вилікувати і привести до нормального життя. До речі, за даними статистики, кожен десятий новонароджений потребує реанімаційної допомоги і подальшої інтенсивної терапії.

Очікується, що всі роботи у відділенні будуть завершені до кінця вересня і саме тоді воно прийме перших пацієнтів. Одночасне відділення зможе прийняти на лікування 15 дітей в семи боксах, а за рік дбайливі руки дитячих докторів виліковують більше 300 немовлят.

"Чим здоровше суспільство, тим успішніший бізнес", - коментують свій вчинок в БТА-банку. Там запевняють, що допомога новонародженим не перший і не останній добродійний проект банку, направлений на підтримку підростаючого покоління. Наприклад, БТА-банк вже не перший рік є постійним партнером одного з дитячих будинків Київської області. І до нового навчального року всі його вихованці отримали подарунки від українських банкірів.

Зараз ви читаєте новину «Український БТА-банк купив устаткування для ОХМАТДИТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути