Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2015 14:30

Українських учителів тестуватимуть за технологією ЗНО

Українських учителів тестуватимуть за технологією ЗНО

Механізм державної сертифікації педагогічних працівників, передбачає перевірку знань шляхом тестування з предмета викладання. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту "Про освіту", пише osvita.ua.

"Механізм сертифікації, передбачений законопроектом, включає перевірку знань (тестування) з предмету (предметів), що викладаються, і педагогічної теорії, та перевірку педагогічної майстерності вчителя. Тестування проводитиметься на базі існуючих регіональних центрів оцінювання якості освіти", – повідомляють автори документа.

Зазначається, що на впровадження сертифікації учителів державою, у разі прийняття законопроекту виділять 100 мільйонів гривень

"Вона є обов'язковою, оскільки має засвідчити спроможність особи здійснювати педагогічну діяльність, її компетентність", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Комісія з перевірки педагогічної майстерності формуватиметься з представників закладу освіти, де працює вчитель, та місцевих органів управління освітою. Її робота подібна до чинної процедури атестації педагогічних працівників.

"Рішення про проходження сертифікації та присвоєння кваліфікаційної категорії на підставі результатів тестування та висновків комісії прийматимуть регіональні (обласні) відділення центрального органу виконавчої влади, що здійснює нагляд (контроль) у сфері освіти", – повідомляється у пояснювальній записці.

Нагадаємо, ЗНО будуть здавати всі учні після 9 класів.

Зараз ви читаєте новину «Українських учителів тестуватимуть за технологією ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути