Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 17:36

Українські заробітчани за кордоном працюють надінтенсивно, багато хто не витримує – експерт

Українські заробітчани за кордоном працюють надінтенсивно, багато хто не витримує – експерт
Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник каже, що за кордоном бізнесмени хочуть використовувати "робочі руки" з максимальною ефективністю – 40% українців фізично не можуть витримувати такого темпу.

Українці, що працюють за кордоном, трудяться більше, ніж в Україні. При такій інтенсивності праці вони могли б заробляти рівнозначні суми і в Україні. Про це заявив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник в ефірі "5 каналу".

"Якщо ми говоримо про фахівців – такі, як зварювальники, токарі, будівельники – так, вони можуть заробляти і тут. При такій самій інтенсивності, вони можуть заробляти тут такі самі гроші", – запевнив Воскобойник.

За його словами, закордонні роботодавці прагнуть використовувати українців із максимальною ефективністю. А це вимагає від заробітчан виконання великого обсягу робіт.

"Ті українці, що працювали у Польщі, в Німеччині, в Італії, – можуть підтвердити, що інтенсивність праці там набагато вища. Це пов'язано з тим, що бізнесмени і підприємці хочуть використовувати робочі руки людей з максимальною ефективністю. Відсотків 40 українців фізично не можуть вкластися у цей темп. Вони не можуть працювати з таким навантаженням і тому повертаються в Україну та розповідають про те, як над ними знущалися, як їм було важко, тяжко", – розповів експерт.

Зараз ви читаєте новину «Українські заробітчани за кордоном працюють надінтенсивно, багато хто не витримує – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути