Ексклюзиви
четвер, 02 листопада 2023 07:33

Українські війська тримають фронт під атаками окупантів

Українські війська тримають фронт під атаками окупантів
За добу відбулося 57 бойових зіткнень. Фото: eastnews.ua

За минулу добу на фронті відбулося 57 бойових зіткнень.

Ворог завдав п'ять ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, передає Генштаб у зведенні.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів.

Авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили п'ять радіолокаційних станцій, два склади боєприпасів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два пункти управління, три зенітно-ракетних комплекси та 11 артилерійських засобів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде дуже гаряче" - чому Росія кинулася у наступ на Авдіївку

Волинський та Поліський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

Куп'янський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" російські окупанти вели безуспішні штурмові дії у районі населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області та Стельмахівка Луганської області. Там Сили оборони відбили 10 атак противника.

Лиманський напрямок

Ворог наступальних дій не вів.

Бахмутський напрямок

Окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення біля Хромового, Кліщіївки та Андріївки. Захисники відбили там 15 атак противника. Загарбники також вели безуспішні штурмові дії у районі Південного Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авдіївський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" окупанти за підтримки авіації не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські війська стійко тримають оборону, завдають окупантам значних втрат. Вели безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Сєверне та Первомайське Донецької області. Сили оборони відбили там сім атак ворога.

Мар'їнський напрямок

Ворог вів безуспішні штурмові дії у районі Мар'їнки Донецької області. Українські воїни відбили там понад 20 атак.

Шахтарський напрямок

Противник вів безуспішні штурмові дії поблизу Старомайорського Донецької області.

Запорізький напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Водночас, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" наші воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Російські загарбники перегруповують свої війська під Авдіївкою Донецької області. Ворог підтягує туди техніку та перекидає особовий склад. Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Російські загарбники збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод, що розташований на північ від міста. Нині окупанти зосередили там значну частину своїх сил. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Українські війська тримають фронт під атаками окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути