пʼятниця, 07 травня 2010 09:34

Українські ветерани везуть на парад до Москви спиртне (ФОТО)
8

В четвер увечері з Києва до Москви з 1-го шляху відправився "потяг Перемоги" - в СВ-вагонах він повіз 14 українських ветеранів (серед них дві жінки), відібраних Радою ветеранів України для участі в російському військовому параді.

Під звуки військових маршів і "Прощання слов'янки" фронтовиків проводжали чиновники, близько десятка школярів, пасажирів інших потягів і просто перехожі. Вікна ветеранських вагонів (їх причепили до потягу N6 "Київ-Москва") прикрасили наклейками у вигляді георгіївських стрічок і написів "Слава ветеранам".

"Простенько, звичайно. Можна було урочистіше прикрасити потяг", - відмітив один з ветеранів-пасажирів.

Як розповів глава делегації, контрадмірал у відставці Юрій Короткін, поїздку до Москви люди похилого віку вважають справжнім бойовим завданням: "Головне, щоб всі витримали, адже наймолодшому нашому делегатові 83 року. З нами їдуть чотири лікарі. У столиці колишнього СРСР представлятимемо Україну. Їду з піднесеним настроєм, веземо нашим російським товаришам "рідкі" подарунки і землю в капсулах від снаряду. Вона узята з пам'ятного місця - з Лютежського плацдарму під Києвом (тут в 1943-му відбулася ключова битва за Дніпро - ред.)".

Інший ветеран, Петро Холодов, якого Перемога в 1945 році застала за 45 км від Берліну, говорить, що до Москви їде без нічого, жартує: "Бойові товариші голодним не залишать".

"А я хотів узяти до Москви внука, але мені не дозволили. Хоча чув, що деяким вдалося взяти за супроводжуючих своїх родичів. Вони їдуть в інших вагонах", - розказав ще один пасажир-ветеран, Дмитро Кирьян.

Начальник потягу N6 Євгеній Москаленко розповів, що провідникам складу доручено ставитись до ветеранів, як до своїх батьків: "Не дивлячись на заборону палити у вагонах, для наших почесних пасажирів, так би мовити, батьків, вирішили зробити виключення. І навіть розвісили в тамбурах попільнички".

В п'ятницю вранці до Києва на своїх "потягах Перемоги" приїдуть ветерани з Москви і Мінська.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Українські ветерани везуть на парад до Москви спиртне (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути