четвер, 10 березня 2016 15:51

Українські та японські школярі обміняються паперовими журавлями напередодні річниці Фокусіми та Чорнобиля

Українські та японські школярі обміняються паперовими журавлями напередодні річниці Фокусіми та Чорнобиля
Фото: Укрінформ

Напередодні річниці аварії на АЕС у префектурі Фукусіма школярі України та Японії обміняються символічними паперовими журавлями із зображенням українського та японського прапорів. Про це повідомляє Укрінформ.

"Напередодні 11 березня, дати, що позначить вже п'ять років після аварії на АЕС у префектурі Фукусіма, учні українських шкіл висловлюють підтримку та побажання найскорішого відновлення, створюючи журавликів-оріґамі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що японські школярі займаються складанням паперових журавлів, аби відправити їх в Україну до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Заходи здійснюються у рамках проекту "Мир на крилах", який передбачає три частини: обмін журавликами-оріґамі між українськими та японськими школярами, передача журавлика, зробленого дівчинкою Садако, яка постраждала від атомного бомбардування міста Хіросіма, Україні, та фінальний концерт українських та японських виконавців.

Повідомляється, що ідейною натхненницею проекту є бандуристка Наталія Гудзій, яка є найвідомішою Українкою, що проживає в Японії.

"Японія та Україна поділяють спільне лихо", - резюмують активісти проекту, наголошуючи на необхідності підтримки країнами одна одної в боротьбі з наслідками і попередженні екологічних катастроф такого масштабу.

Нагадаємо, на Донбасі відновили соціальні об'єкти за японські гроші.

Зараз ви читаєте новину «Українські та японські школярі обміняються паперовими журавлями напередодні річниці Фокусіми та Чорнобиля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути