понеділок, 15 березня 2010 13:07

Українські прикордонники затримали турецьких браконьєрів

Українські прикордонники затримали турецьких браконьєрів
12 березня вночі корабель морської охорони "Донбас" затримав у морській економічній зоні України турецьку риболовецьку шхуну "Yusuf Demir-Cioglu". Про це повідомили у прес-службі державної прикордонної служби України.

Як стало відомо, шхуна порушила міжнародні правила з мореплавства та українське законодавство. Найімовірніше, рибалки зайшли на вилов камбали-калкану.

Після 2-ї години ночі на екрані радіолокаційної станції з"явилася надводна ціль. Командир прикордонного корабля вирішив рухатися на зближення з нею. Згодом правоохоронці виявили рибальську шхуну, яка ішла зі спущеним прапором та вимкненими ходовими вогнями, що суперечить міжнародним правилам попередження зіткнення суден у морі. На сигнали семафору та радіозапити судно-порушник не відповідало. Коли сторожовик наблизився до браконьєрів на відстань менш ніж 10 кабельтових, прикордонники випустили освітлювальні ракети. Одразу ж після цього та попередження про застосування зброї на шхуні увімкнули ходові вогні, підняли прапор, капітан вийшов на радіозв"язок.

Судно-порушник зупинилося близько 6 години ранку за 50 миль на південний-захід від мису Тарханкут та 80 миль на південний схід від острова Зміїний. На його борту було 13 членів екіпажу – усі громадяни Туреччини. В трюмах шхуни оглядова група виявила ящики та мішки для риби, а на верхній палубі – близько 440 рибальських сіток довжиною по 200-300 метрів, готових для закидання. Її капітан намагався переконати правоохоронців, що заблукав, але на борту правоохоронці знайшли справний GPS-навігатор, на якому був прокладений курс в один із районів економічної зони України, а ехолот працював на пошук риби. Крім цього, згідно з українським законодавством капітан зобов"язаний був повідомити про захід в економзону, а знаряддя лову мали б знаходитись у трюмі, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Українські прикордонники затримали турецьких браконьєрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути