вівторок, 03 вересня 2019 18:31

Українські прикордонники відреагували на заяву Лукашенка про закриття кордону

Українські прикордонники відреагували на заяву Лукашенка про закриття кордону
У ДПСУ заявили, що потік контрабанди зброї на українсько-білоруському кордоні навпаки зменшився. Фото: News

З початку року кількість спроб незаконного переміщення зброї на кордоні між Україною та Білоруссю зменшилась на 40%. Водночас найбільше спроб вивезення зброї було саме з білоруського боку.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у відповідь на заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про великий потік зброї з України та закриття кордону, передає УНІАН.

"Кожна країна вправі проводити та здійснювати посилені заходи своєї прикордонної безпеки. Це стосується Білорусі, про що вони заявили. Так і українські прикордонники здійснюють посилені заходи безпеки на кордоні", - підкреслив Демченко.

За його словами, впродовж останніх років білоруська сторона неодноразово заявляла про те, що нібито фіксуються спроби контрабандного переміщення зброї з України в Білорусь, однак офіційних доказів цього факту Держприкордонслужба не отримувала.

Речник ДПСУ наголосив, що українські прикордонник не допускають переміщення не тільки зброї, а й інших небезпечних предметів чи контрабанди.

"Що стосується зброї, за 8 місяців цього року нами виявлено 38 одиниць зброї саме на кордоні з Білоруссю, і цей показник є на 40% меншим, ніж за аналогічний період попереднього року. Тобто ми фіксуємо навіть зменшення потоку зброї. При цьому з 38 одиниць 20 намагалися перевезти саме в Україну з Білорусі і 18 одиниць були викриті під час спроб переміщення у напрямку Білорусі. Якщо класифікувати цю зброю, то тільки одна одиниця є вогнепальною, решта – це мисливська зброя, травматична, холодна та електрошокери", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський усе зіпсував" - Лукашенко поскаржився білоруським школярам

Демченко додав, що незважаючи на заяви білоруської сторони про "повністю закритий кордон", наразі пункти пропуску на кордоні з Білоруссю працюють у звичному режимі, і "поки ми не фіксували значного накопичення транспортних засобів на кордоні з Білорусі в пунктах пропуску на виїзд з України".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ був змушений закрити кордон з Україною через потік зброї, що хлинув із цієї країни.

Зараз ви читаєте новину «Українські прикордонники відреагували на заяву Лукашенка про закриття кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути