пʼятниця, 22 вересня 2017 15:36

Українські олігархи - другі за купівлею паспортів ЄС

Українські олігархи - другі за купівлею паспортів ЄС
Імена володарів європейських паспортів з України журналістка поки не називає, оскільки готує найближчим часом серію викривальних публікацій. Фото: з відритих джерел.

Щонайменше 20 українців 2016 року купили громадянство Кіпру й отримали паспорт ЄС. Про це в інтерв'ю DW повідомила авторка розслідування про придбання громадянства у ЄС за гроші, італійська журналістка-фрілансерка Сара Фаролфі. Імена володарів європейських паспортів з України журналістка поки що не називає, оскільки готує найближчим часом серію викривальних публікацій.

"Серед цих імен є суперечливі постаті. Їх не так багато, як серед росіян у списку, але також є", - розповідає Сара Фаролфі. За її словами, серед 300 прізвищ осіб, які торік купили громадянство Кіпру, понад 100 - громадяни Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці виявили склад зброї "Російської православної армії"

За словами журналістки, росіяни посідають перше місце за чисельністью куплених паспортів ЄС торік. На другому місці - українці.

За даними Фаролфі, ще десятеро українців купили торік за €500 тис. так звану "золоту візу" у Португалії. Вона надає дозвіл на проживання і роботу в країні щонайменше на 6 років, а згодом - право на натуралізацію. Окрім українців, торік португальську "золоту візу" придбали і 60 росіян.

Фаролфі додає, що до неї потрапили не всі списки громадян з-поза меж ЄС, які купили європейські паспорти. Тож вона переконана, що імен з РФ та України може бути значно більше. За даними кіпрської влади, за 4 роки роботи програми натуралізації продали 1300 паспортів.

У законопроекті про дежбюджет на 2018 рік Кабінет міністрів пропонує збільшити видатки на обслуговування та забезпечення діяльності президента і АП.

Зараз ви читаєте новину «Українські олігархи - другі за купівлею паспортів ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути