субота, 20 жовтня 2018 09:05

Українські музиканти зі зброєю в руках: створили колекцію іграшок про УПА
5

Заради теплих іграшок Богдан Савлюк звільнився з роботи
Фото: Княжик Оксана
Заради теплих іграшок Богдан Савлюк звільнився з роботи
Заради теплих іграшок Богдан Савлюк звільнився з роботи
Заради теплих іграшок Богдан Савлюк звільнився з роботи
Заради теплих іграшок Богдан Савлюк звільнився з роботи

Богдан Савлюк з Івано-Франківська три роки ліпить фігурки з полімерної глини. Вдома організував майстерню і назвав її "Теплі іграшки".

" Назвав майстерню "Теплі іграшки", бо кожна мініатюра усміхнена і приносить людям позитив. А ще полімерну глину запікають в печі при високій температурі, тому це теж пов'язане з теплом, - каже майстер. - Над колекціями працюю вдома. Для цього мені треба квадратний метр столика, щоб ліпити і смартфон, щоб бачити прототип".

Заради свого захоплення Богдан Савлюк звільнився з роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витинанки на листі увійшли у ТОП-5 кращого українського хендмейду

" Я працював в Івано-Франківському міському центрі сім'ї, дітей та молоді. На ліплення наштовхнули книжки. Я багато читав і уява почала вигадувати образи, ідеї. За три роки діяльності створив вже шосту колекцію. В кожній з колекцій — 10 персонажів".

До Дня заснування УПА 14 жовтня майстер створив нову колекцію іграшок - "Соловейки".

" Це колекція із прототипами українських музикантів, вдягнених у військову форму. Але в руках вони тримають зброю, а не інструменти. Цією колекцією хочу привернути увагу до діяльності УПА. Хоча я два роки поспіль робив персонажів для мультиків про Упівців, але цього року часу бракувало на якісний мультик, тому створив колекцію".

Мініатюри з колекцій автор продає.

" Часто мені кидають фото і кажуть зробити мініатюру, схожу на цю людину. Це те саме, що намалювати портрет, але портрети багато хто малює, а такого в Україні не ліпить ніхто. А так зліпив іграшку і вона буде живим пам'ятником для людини. Така фігурка під замовлення коштує 500 гривень. Деякі колекційні фігурки коштують 400 гривень, деякі 500. Ціни залежать від матеріалу. Рік тому ще за 300 гривень продавав. Матеріал бельгійський, а євро підростає, тому і ціни теж. Колекцію мініатюр Української добровольчої армії на продаж робив 10 разів", - каже Богдан.

Найдовше автор робив свою першу колекцію "Гуцуликів".

" Працював над Гуцуликами приблизно два місяці, бо то була перша колекція. Я мусив добре обдумати, як її зробити. Колекцію "Серцеїди 18+" робив місяць часу. Трохи довше, ніж зазвичай, бо вони оголені і в них накачані тіла. Найбільше з Серцеїдів беруть Олега, хоча, я не думав, що ця колекція буде такою успішною. Знаменитості мали бути просто фішкою. Хотілось потролити українську естраду, але це вийшло з таким добросердним гумором. Я виставив їх в тому світлі, в якому їх бачать вовчиці, тигриці, додав трошки пікантності. Хоча цих персонажів я позиціоную як вигаданих, але тим не менш, надихнула мене на це творчість декого з української естради.Персонажів вибирав за критерієми галицькоко шлягеру. Галицький шлягер — це львівські, франківські виконавці, на яких ходять старші жінки".

Спочатку автор возив своїх персонажів фестивалями. Зараз продає в інтернеті.

" Коли починав свою діяльність, то возив мініатюри по фестивалях, бо інтернет-продажі тоді не були такі популярні. Зараз фізично не встигаю їздити на фестивалі, бо немає наліплених мініатюр для показу. Ідея була в тому, щоб зробити іграшку, яка б була протиставленням закордонному Супермену чи Губці-Бобу, але робити своє. Тому я брав гуцульський етнос, потім взяв військові формації, щоб були наші герої".

В планах Богдана Савлюка нові колекції.

" Робитиму ще серйозні колекції і смішні. Як знатиму точно, коли будуть вибори президента, то теж буде колекція з гумором "Народні обранці".

Британському королівському подружжю принцу Гаррі та Меган Маркл подарували перші іграшки для первістка. Напередодні пара оголосила про вагітність Меган.

Зараз ви читаєте новину «Українські музиканти зі зброєю в руках: створили колекцію іграшок про УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути