Ексклюзиви
четвер, 07 травня 2009 17:42

Українські міста можуть позбутись ігрових автоматів вже через рік

Українські міста можуть позбутись ігрових автоматів вже через рік

За словами головного координатора громадянської організації "Форум порятунку Києва" Віталія Черняховського, якщо законопроект про перенесення грального бізнесу за територію міст буде ухвалено, то вже з 1 січня 2010 року всі власники ігрових автоматів будуть зобов"язані закрити свої заклади, доки не буде встановлено, де саме буде створено так звані "гральні зони".

"Але сьогодні три чверті грального бізнесу залишається "в тіні", - зауважив експерт. - Держава може недоотримати від грального бізнесу мільярди гривень. Гральних залів працює приблизно 8 тисяч, а лише 2 тисячі з них має відповідні ліцензії і сплачують податки. Тому сьогодні Україна повинна створити ефективну модель державного регулювання грального бізнесу, яка спиралася б на світовий досвід регулювання ринку азартних ігор у різних країнах і водночас враховувала б національну, відмінну від інших країн, специфіку розвитку ринку".

Черняховський вважає, що аби створити ефективну систему регулювання грального бізнесу, необхідно для початку ухвалити базовий закон.

"Існуюча модель регулювання грального бізнесу не вирішує його основної проблеми - легалізації і усунення тіньових суб"єктів на даному ринку. За 17 років чиновники так і не удосконалили систему державного регулювання. І на сьогодні вона настільки застаріла, що легше створити нову модель", - сказав він.

Черняховський переконаний, що легалізувати гральний бізнес на 100 відсотків не можна - жодна країна в світі цього не добилася. На його думку, метою має бути введення достатньо високого бар"єру входу на ринок і дуже жорстке державне регулювання.

За словами експерта, гральний бізнес - це в першу чергу негативний і руйнівний соціальний вплив.

"Законом, ми в першу чергу обмежуємо розміщення гральних закладів, збільшуємо вартість ліцензій і патентів. В той же час, такі норми забезпечать додаткові надходження до бюджету, які такі необхідні країні", - підсумував він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українські міста можуть позбутись ігрових автоматів вже через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути