Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2007 11:53

Українські хакери зламали сайт американської компанії

Вчора стало відомо, що з українського комп"ютера був зламаний сайт американської компанії Monster (Нью-Йорк), що надає послуги з працевлаштування.

Як повідомили в Monster, 18 і 19 серпня співробітник компанії Symantec, що відповідає за безпеку роботи сайту Monster, виявив у базі даних комп"ютера, зареєстрованого на Україні, 1,6 млн. файлів, вкрадених з сайту Monster.

За словами директора групи реагування на комп"ютерні події компанії Monster Дейва Коула, власник комп"ютера отримав імена й адреси сотень тисяч клієнтів і користувачів сайту. "Ми розслідуємо цю справу і зробимо все можливе, щоб пом"якшити наслідки злому, зокрема закриємо будь-яку електронну адресу, використовувану для незаконних цілей", – сказав віце-президент Monster Патрік Манзо.

Резюме, розміщені на сайті Monster, не містять інформації про банківські рахунки, номери кредитних карт і соціальної страховки.

Співробітники компанії припускають, що хакерам потрібні були електронні адреси, за якими вони потім відправляли повідомлення нібито від Monster і вимагали від їх власників встановити софтвер для ефективнішого пошуку вакансій.

"Насправді люди отримували одну з двох небезпечних програм-вірусів. Одним діставалася програма "вивуджування" (для перехоплення інформації, що вводиться з клавіатури), яка записувала паролі доступу на банківські сайти. Потім ці паролі пересилалися хакерам. Інші отримували програми "викупу", що блокують важливі файли жертв, а незабаром повідомлення по інтернету з вимогою заплатити $150 за шифр доступу до заблокованих файлів", – повідомили в Monster.

В українських правоохоронних органах заяви компанії вчора офіційно не прокоментували, пише Коммерсант-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Українські хакери зламали сайт американської компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути