вівторок, 19 червня 2018 09:28

Українські банки масово блокують платіжні картки

Українські банки масово блокують платіжні картки
Українцям блокують платіжні картки. Фото: voicehindi.com

Українські банки блокують платіжні картки. Це роблять для перевірки клієнтських даних і боротьби із шахраями.

Рахунки обіцяють розблокувати, коли клієнт надасть співробітнику установи паспорт та ідентифікаційний код, пише vesti-ukr.com.

"Вчора мені прийшло повідомлення про те, що моя карта Укргазбанку заблокована. Я подумала, що це шахраї, і передзвонила в банк. Але там мені сказали, що карту заблокували вони, а мені, щоб продовжити користуватися рахунком або зняти гроші, необхідно прийти з документами у відділення. Це при тому, що я оформляла карту два місяці тому і ніяких повідомлень не приходило", - каже Валерія Іонова.

Також картки блокують у клієнтів Ощадбанку і Приватбанку. Проте тут людей заздалегідь попереджали та просили прийти у відділення. Такі перевірки вони мають право робити лише раз на рік.

"Вимога НБУ про перевірку клієнтів набула чинності ще 2015 року, але зараз банки почали активніше її виконувати. В основному моніторинг проводять за тими клієнтами, які відразу ж після зарахування коштів знімають готівку. При цьому немає розрахунків у магазинах. Такі карти відразу ставлять на додатковий контроль, і людей змушують частіше проходити ідентифікацію", - пояснює радник президента асоціації українських банків Олексій Кущ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредитний капкан: як вплине на переселенців Закон про деокупацію Донбасу

Ще однією причиною для блокування є нерівномірні доходи. Тоді банк може зупинити підозрілу операцію із переведення великої суми коштів і заблокувати карту. У цьому випадку під підозру потрапляють особи, які не мають постійного місця роботи.

Нацбанк дозволить клієнтам користуватися грошима на банківських рахунках без використання платіжних карт міжнародних платіжних систем. За європейськими директивами, клієнт самостійно може вказувати банку, яким сервісам він надає доступ до свого рахунку. Без карток.

Зараз ви читаєте новину «Українські банки масово блокують платіжні картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути