неділя, 25 квітня 2021 17:05

Українська школа перекладає відповідальність на батьків – Віра Валлє

Автор: надала Віра Валлє
  Дитина – це особистість з її власним світом. Не можна втручатися у нього. Можна і треба просто любити - впевнена Віра Валлє
Дитина – це особистість з її власним світом. Не можна втручатися у нього. Можна і треба просто любити - впевнена Віра Валлє

Письменниця і правозахисниця Віра Валлє, яка виховує 2 синів-школярів, критикує українську загальноосвітню школу за несучасні підходи до виховання дітей і за позбавлення школярів відповідальності.

"Нинішня школа лицемірна. Там чомусь не прийнято називати речі своїми іменами. Старшому синові 12 років, і ми відверто обговорюємо всі дорослі теми. Тим часом школа на уроці музики ставить їм пісню про Чебурашку.

Коли мій син в 6 років пішов у перший клас, після низки непростих запитань на логіку, його на співбесіді запитали: "Ти хлопчик чи дівчинка?" Дивлюся, у нього ступор. Коли ми вийшли, питаю: "Алік, а чому ти не міг відповісти?" – "Та я думав, що наді мною знущаються".

Дуже допікає шкільний вайбер. Бо він перекладає відповідальність за навчання з дітей на батьків. Уявіть собі, мами 10-річних дітей у вайбері одна одній звіряють домашні завдання. Діти тоді розслабляються – мама знає, що там задавали. Я вважаю, що втручання батьків в учбовий процес має бути мінімальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська школа – потвора, яка застрягла між двома епохами - письменниця

Дорослі безпардонно лізуть в усі справи дитини – і в домашні завдання, і в особисте життя. Дитина – це особистість з її власним світом. Не можна втручатися у нього. Можна і треба просто любити. Тоді вона сама до тебе обов'язково прийде і все розкаже: про своє кохання, про радість і біль розчарування, про свою самотність і свої страхи, про свою мрію. Так, до речі, виникає інститут заслуженого любов'ю авторитету. Нічого спільного він не має з авторитетом старшого, який з дитинства нам нав'язують надокучливі учителі", - сказала письменниця.

Віра Валлє - письменниця, правозахисниця. Авторка проєктів законів у сфері господарської діяльності та протидії корупції, книжок у галузі права, економіки, політології, соціології і філософії. Любить подорожувати Україною. Тримає трьох кроликів і лабрадора Лакі. Колекціонує вишиванки й українські хустки. Виховує синів 12-річного Александра Бернара й Алана Анрі, 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Українська школа перекладає відповідальність на батьків – Віра Валлє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути