Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2007 10:54

Україні загрожує епідемія гепатиту С

 Україні загрожує епідемія гепатиту С. Про це попереджають медики. Вони відзначають, що вірус підступний. За уміння ховатися в організмі і нічим себе не проявляти його вже назвали "ніжним вбивцею". Ще він маскується під інші хвороби.

Медики попереджають, що людина з гепатитом С більше 20 років не живе. При цьому можна заразитися ним і не знати, що хворий.

Курс лікування хвороби коштує від $10 тис. Але до цього вірус ще треба відшукати в організмі. Інфікована людина нічого не відчуває. Зовнішніх ознак немає.

В Україні вести підрахунок хворих почали у 2003 році, але лише тих, у кого вірус вже дістався до печінки. Минулого року таких було 2,5 тис.

"Якщо цю цифру помножити на 10 як мінімум - це і буде більш-менш реальна картина, зараження гепатитом С населення  України. Необхідно зазначити, що і світ весь  збентежений цією проблемою, оскільки у світі кількість людей уражених гепатитом С, по даним ВООЗ ,  перевищує в 4 або навіть більше разів ВІЛ-інфікованих", - відзначає директор Інституту епідеміології і інфекційних хвороб Віктор Марієвський.

Українці про вірус майже нічого не знають. В Україні кількість хворих гепатитом С щороку збільшується на 2 тис. Поки в державі шукають гроші на діагностику і лікування хвороби, медики радять жителям перевірятися на гепатит за власні кошти. Такий аналіз в Україні коштує 75 грн.

Гепатит С був відкритий у 1990-х роках. Він не менш небезпечний, за СНІД. У організм людини віруси потрапляють також однаково. Найчастіше інфікуються наркомани, рідше відбувається зараження через кров і статевим шляхом. Існує великий ризик підхопити вірус через брудні інструменти, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «Україні загрожує епідемія гепатиту С». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути