субота, 10 квітня 2010 12:44

Україні подарували протерміновану вакцину

Україні подарували протерміновану вакцину

300 тис доз вакцини від корі та краснухи, які Україні передала Всесвітня організація охорони здоров"я, небезпечні для використання.

Так вважає Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови, директор Департаменту охорони здоров"я та соціальних питань.

За його словами усі ліки сумнівної якості, не мають сертифіката якості, їх термін дії вичерпався.

Шурма повідомив, що якщо обласна санепідемстанція не зможе розробити схеми по зниженню вакцини, доведеться звертатися до силових структур.

"Необхідно, щоб силові структури поновили кримінальні справи по відношенню до тих, хто привозив цю вакцину в Україну. Нехай дадуть відповідь ті, що приймали цю вакцину у Харкові, хто зберігав. Поки не буде відповідальності, подібні випадки можуть відбуватися".

Також він відзначив, що "нам не потрібні подарунки сумнівної якості від всесвітньої організації охорони здоров"я". Вакцина була надана як гуманітарна допомога.

За словами радника з питань епідеміологічного контролю європейського бюро ВОЗ Андрія Тулісова, якість вакцини перевіряли експерти ВОЗ і на момент завозу це були високоякісні препарати.

"Крім України вакцину використовували більше 20 країн: країни колишнього радянського простору, Європейського союзу та Африки. Вакцина зарекомендувала себе як якісна. Зараз вона продовжує використовуватись в інших країнах і доводить свою ефективність", - відзначив Тулісов.

В той же час він погодився, що термін дії вакцини уже закінчився і вона повинна бути утилізована. На його думку, це потрібно зробити так, щоб знищення вакцини не зашкодило зовнішньому середовищу. "Це може бути спалення, хімічна дезактивація. Це спеціальні виробництва, які дозволяють, це зробити", - додав він.

Харьков.proUA.com, sq.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Україні подарували протерміновану вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути