Ексклюзиви
пʼятниця, 10 травня 2019 15:49

"Україні не можна проявити слабкість": Тимчук про останні заяви щодо автономії Закарпаття

"Україні не можна проявити слабкість": Тимчук про останні заяви щодо автономії Закарпаття
План полягає в нагнітанні ситуації, провокації втягування в силові протистояння з етнічними угорцями українських силовиків Фото: Новини Закарпаття

Заява лідера угорської партії "Йоббік" Томаша Шнайдера про необхідність створення в українському Закарпатті "угорської автономії, незалежної від Києва", зроблена ним в Береговому, пов'язана з активізацією нового плану Кремля щодо України за аналогією з Донбасом.

Шнайдер намагається зіграти на "матеріальному аспекті". Мовляв, усі зароблені на Закарпатті гроші повинні залишатися в регіоні. В Україні відбулася децентралізація, гроші залишаються в регіонах, заявив народний депутат України та координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Говорили про те, що новий московський сценарій нагадуватиме донбаський. Реалізовуватиметься в рамках концепції "федералізації" України після виборів 2019-го", - нагадує ранні заяви "Ідеальної країни" Дмитро Тимчук.

План полягає в нагнітанні ситуації, провокації втягування в силові протистояння з етнічними угорцями українських силовиків. На що не зможе не зреагувати офіційний Будапешт, роблячи так, як вигідно Кремлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті укріплюють державний кордон

"На щастя, наразі українська влада, спецслужби і правоохоронці повністю контролюють ситуацію в регіоні. Але, як бачимо на прикладі нинішнього "приватного візиту до Закарпаття" глави "Йоббіка" Шнайдера, загроза залишається. І якщо, не дай Бог, Україна продемонструє найменшу слабкість у регіоні, події можуть набути зовсім іншого характеру", - сказав Тимчук.

Очільник праворадикальної угорської партії "Йоббік" Томаш Шнайдер відвідав Закарпаття та пообіцяв підтримати автономію регіону від Києва.

За словами Шнайдера, його запросили жителі села Вари, де нещодавно місцевий підприємець засипав дорогу відходами із золоторудника. На думку місцевих, вони є шкідливими для здоров'я. Підприємець пообіцяв вивезти сміття до 15 травня, повідомляє Mukachevo.net.

Зараз ви читаєте новину «"Україні не можна проявити слабкість": Тимчук про останні заяви щодо автономії Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути