пʼятниця, 12 березня 2021 16:58

Українець за 5 с. назвав рекордну кількість цифр числа Пі

Українець за 5 с. назвав рекордну кількість цифр числа Пі
Артем Гарін встановив 3-й рекорди України. Фото: Facebook/Лана Вєтрова

Сумчанин Артем Гарін встановив 3-й рекорд України із запам'ятовування числа Пі та ввійшов у десятку найвідоміших мнемонистів світу.

"Гарін безпомилково назвав напам'ять 23 тисячі цифр після коми числа Пі. Максимальний час, який він витратив на згадування числа, становив всього 5 секунд. Артем - 3-й рекордсмен Національного реєстру рекордів України. Мабуть, це єдиний українець, якого ніхто не запитує: "Невже ти забув?" - повідомила у Facebook керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Перший рекорд сумчанин встановив ще 2014 року, відтворивши 5 тис. знаків числа Пі, згодом він ще двічі побив своє досягнення.

"Рекорд по 23 тисячах знаків був не в тому, щоб він ці цифри називав усі підряд. Ми максимально ускладнили Артему завдання. Ставили запитання так: назвати десять цифр з певної сотні й певної тисячі, і він їх згадував. Це було фантастично", - вказала Вєтрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік тричі ставав рекордсменом із поїдання сала - як йому це вдалося

Фіксувалися рекорди за всіма правилами. Експерти впевнювалися, зокрема, за допомогою металодетектора, що не використовуються жодні технічні засоби. Сам Артем лише просив у присутніх абсолютної тиші.

Харків'янин 31-річний Володимир Гуськов 22 роки майстрував храм із сірників. Також використав бісер, стрази, ґудзики, скляні кулі, ланцюжки, гребінці, фольгу, сусальне золото, мідні дзвіночки, металеві хрестики, дзеркала, річкові камінці й трикотажну фурнітуру. Виріб потрапив до Національного реєстру рекордів.

Зараз ви читаєте новину «Українець за 5 с. назвав рекордну кількість цифр числа Пі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути