Ексклюзиви
четвер, 27 травня 2021 07:36

Українець вшив під шкіру купу чипів. Може ними розплачуватися за покупки - фото і відео
14

У Музеї братів Кличків 26 травня зафіксували новий національний рекорд. 31-річний українець Павло Клець вживив собі під шкіру восьмий чип.

З ним чоловік зможе без ключів відкривати домофон у під'їзді. Окрім цього, Павло вже має чипи для оплати терміналом без картки, розблокування комп'ютера, відчинення дверей машини і відкриття власного сейфу.

Чип поміщають під шкіру за допомогою спеціального шприца. Вартість одного пристрою — близько 2500 грн.

"Усі питають, навіщо так багато. Я люблю інновації та бути першовідкривачем. Коли одна з таких унікальних можливостей стає частиною життя, то це дуже зручно. Хочеться спробувати, на що ще здатні ці технології. А відмовлятися від тих, що вже є, не хочу. Чипи під шкірою спрощують повсякденні справи. У Європі до цього ставляться дуже лояльно. Чипи сертифіковані у США та є цілком безпечними. За бажання їх можна вилучити", - розповів Клець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка стала чемпіонкою світу з важкої атлетики

Рекордсмен також займається технодайвінгом, парашутним спортом, роуп-джампінгом та разом із друзями тягає літаки та залізничні вагони - мотузки кріплять під шкіру.

На його рахунку є й інші рекорди. У 2017 році він узяв участь у наймасовішому одночасному спуску на тролеї за допомогою кріплень за шкіру спини.

У Музеї братів Кличко сьогодні зафіксували новий рекорд. Українець Павло Клець вживив під шкіру восьмий чип.
Фото: Лілія МИЦКО
У нього в руках вже є чипи, за допомогою яких від може відкривати та заводити машину, розраховуватися у супермаркеті, розблоковувати ноутбук та проходити турнікети в метро. Восьмий чип дозволить відчиняти домофон у під'їзді.
Рекордсмен також займається роуп-джампінгом та разом із друзями тягає літаки та залізничні вагони - мотузки кріплять під шкіру.
Рекордсмен також займається роуп-джампінгом та разом із друзями тягає літаки та залізничні вагони - мотузки кріплять під шкіру.
Через це у рекордсмена на спині багато ран. Прикрив він їх татуюванням - рюкзак для парашуту у розрізі.

Павло працює програмістом, однак це не заважає йому реалізовувати свої ідеї. Чоловік одружений та має трьох дітей. Його дружина, 30-річна Марія Гафіца-Клець, чипів не має, але на середньому пальці під шкірою носить магніт.

"Я не переживаю за здоров'я чоловіка через це. Технологія та пристрої сертифіковані. У медицині такі методи часто використовують та навіть допомагають рятувати життя пацієнтам. Можливо, наші діти також забажають такі чипи, але дозволимо тільки у свідомому віці це зробити їм", - сказала Марія.

Лікар-стоматолог Павла не проти такого заняття пацієнта. Але застерігає, що це потрібно робити тільки після обстежень та без шкоди для здоров'я.

Павло Клець та Андрій Панченко у 2013 році встановили новий рекорд. Їм обом прокололи шкіру спини і вставили під неї по два гаки, які ременями причепили до вагону вагою 26,7 т. Вони змогли зрушити його з місця на 5 м 10 см.

Зараз ви читаєте новину «Українець вшив під шкіру купу чипів. Може ними розплачуватися за покупки - фото і відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути