вівторок, 23 квітня 2019 00:30

Українець поставив рекорд в Антарктиді

Українець поставив рекорд в Антарктиді
Андрій Мочурад на фоні айсбергу. Фото: Андрій Мочурад

Львів'янин Андрій Мочурад став першим українцем, який в Антарктиду добрався автостопом.

Подробиці розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Я перший з українців, хто автостопом і кораблестопом подолав шлях від Аргентинського Ушуаї до української антарктичної станції "Академік Вернадський" та острова Лахіль. Це ще 50 км на південь", - сказав Андрій Мочурад.

Мандрівник вже подав попередню заявку на національний рекорд. Враховуючи переліт через Атлантику, він подолав майже 14 тис кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прапори бойових бригад ЗСУ їдуть в Антарктиду

Зараз Андрій повертається додому. Дістався автостопом до Буенос-Айреса, попереду перетин Атлантичного океану. Через нього можна шукати корабель, але це разом з поверненням займе місяці. Тому збирає кошти на переліт до Барселони, звідки далі автостопитиме. Наразі бракує 400 доларів на квиток. Для бажаючих долучитись фінансово, картка Приватбанку 5168742220919967 (Андрій Мочурад). Також можна контактувати через сторінку "Автостопом в Антарктиду" fb.com/antarctida.expedition.

Львів'янин Андрій Мочурад і волинянин Віктор-Микола Гаврилюк збираються в експедицію на українську станцію "Академік Вернадський" в Антарктиді. У січні-березні наступного року житимуть разом із полярниками. Збираються зняти про життя на станції документальний фільм і написати репортажі, котрі увійдуть згодом до окремої книги. Обоє - пластуни та демобілізовані учасники бойових дій. Андрій Мочурад воював у добровольчому батальйоні "Айдар" від початку АТО до 2015-го, Віктор-Микола Гаврилюк служив 2015-го у батальйоні "Гарпун".

Зараз ви читаєте новину «Українець поставив рекорд в Антарктиді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути