понеділок, 24 вересня 2018 18:47

Українець 28 днів йшов до могили Шевченка

Українець 28 днів йшов до могили Шевченка
Руслан Теліпський 28 днів йшов до могили Тараса Шевченка. Фото: facebook.com/ruslan.telipskyi

Волинський волонтер Руслан Теліпський 28 днів йшов до могили Тараса Шевченка в Каневі Черкаської області. Своє паломництво назвав "Тарасів дороговказ 2".

Першу подібну подорож здійснив 10 років тому. Тоді він пройшов від Луцька до Тарасової Гори територією 9 областей. Хода протяжністю понад 1 тис. км тривала 34 дні.

"Цьогоріч пройшов 7 областей. Стартував 24 серпня із прифронтового Слов'янська. Присвятив цю мандрівку подіям в сучасній Україні", - розповідає Gazeta.ua Руслан.

Чоловік вирішив так вшанувати полеглих Героїв Майдану та бійців Небесного Легіону, а також подякувати за мирне небо захисникам ООС та ветеранам АТО. Також він таким чином підтримує кремлівських бранців, що борються за свою волю, не припиняючи голодування.

"Запрошував всіх охочих приєднатися до мене. У багатьох селах і містах молодь йшла зі мною. Михайлівська школа, що на Драбівщині Черкаської області, у повному складі символічно рушила в напрямку Канева, дійшовши до свого погруддя Кобзаря, - каже Руслан. - Я йшов майже без грошей та харчів, ночував у друзів, знайомих чи небайдужих. У багатьох містах і селах мене зустрічали місцеві активісти, школярі, чиновники. Я ніс на плечі прапор України і на це зустрічні реагували позитивно. Вигукували "Слава Україні - Героям слава". У Варві Чернігівської області влаштували мені цілу урочисту зустріч. Там діти й дорослі декламували Кобзаря, а одна із груп дошкільнят подарувала на згадку вишитий рушник. А пані голова зібрала великий пакунок провізії мов "щоб не скляк по дорозі до Канева і дійшов до Чернечої Гори". У Каневі зустрічали студенти. З ними пройшов останні кілометри із розмовами та співами українських пісень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мандрівник опинився посеред найбільшого за 25 років тайфуну

Руслан Теліпський хоче сполучити у Каневі паломницькими шляхами всі частини країни. Вже звів захід і схід, а ще через 10 років йтиме із півдня.

Чоловік колекціонує світлини постаментів Кобзаря. Вже має 1300 знімків із 30 країн світу.

31 серпня поїхав велосипедом у Францію 71-річний Микола Цяпкало з Ірпеня поблизу Києва. Перетнув Польщу та Німеччину. За місяць подолав майже 2 тис. км.

Зараз ви читаєте новину «Українець 28 днів йшов до могили Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути