понеділок, 19 вересня 2022 14:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Українців запитали, чи здасть Зеленський інтереси України у війні з РФ
3

Більшість українців упевнені, що президент Володимир Зеленський не здасть інтереси Україні у війні з Російською Федерацією.

Наратив про "зрадницьку владу, яка готова й може піти на неприйнятні для України компроміси з Росією", поділяють лише 5% громадян України. 87% українців вважають, що українська влада не піде на неприйнятні для держави компроміси з Росією. Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології.

У те, що Зеленський не піде на неприйнятні компроміси, вірять у всіх регіонах: від 91% громадян на заході країни до 80% на сході. 3–9% залежно від регіону вважають, що влада може піти на такі компроміси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніде не залишиться цього звірства" – Зеленський показав кадри звільнення України

Згідно з мовним чинником, найбільше не довіряють владі Україні в цьому питанні російськомовні українці. Росіяни, які розмовляють російською і проживають на території України, більше вірять в патріотизм влади нашої держави. Лише 5% вважають, що Зеленський та інші політики можуть здати інтереси України.

Більшість українців впевнені, що президент Володимир Зеленський не здасть інтереси Україні у війні з РФ
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
Більшість українців впевнені, що президент Володимир Зеленський не здасть інтереси Україні у війні з РФ
Більшість українців впевнені, що президент Володимир Зеленський не здасть інтереси Україні у війні з РФ

"Критично важливою є абсолютна віра, що влада не "здаватиме" інтереси України, а також віра більшості, що політичне й військове керівництво діють злагоджено. Хоча саме ця тема атакується безвідповідальними українськими суб'єктами, які більше за росіян шкодять єдності України", – прокоментував результати дослідження заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Українців опитували 7–13 вересня методом телефонних інтерв'ю серед 2 тис. жителів усіх областей України, окрім окупованого Криму.

Більшість українців дивляться у своє майбутнє і майбутнє держави з надією. Дехто відчуває розгубленість, тривогу, страх.

Такі емоції наповнюють українців під час повномасштабної війни, розв'язаної Росією проти України. Про це свідчать дані опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і службою "Центр Разумкова" з 5 до 12 серпня серед 2024 людей в 21 області країни.

Зараз ви читаєте новину «Українців запитали, чи здасть Зеленський інтереси України у війні з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути