вівторок, 21 червня 2022 15:13

Українців запитали, чи вірять вони у вступ до ЄС

Українців запитали, чи вірять вони у вступ до ЄС
Українців запитали, чи вірять вони у вступ до ЄС. Фото: pixabay.com

У вступ України до Євросоюзу в перспективі п'яти років вірять 69% українців.

Водночас 40% вважають, що українці стануть частиною європейської родини впродовж одного-двох років, 29% - до п'яти років. Про це йдеться в 13-му всеукраїнському опитуванні групи "Рейтинг".

У те, що Україна стане членом ЄС у наступні 5-10 років, вірять 14% опитаних, 3% - за 10-20 років. Лише 7% не вірять, що Україна колись зможе вступити до Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 100% українців упевнені в перемозі України - опитування

У разі проведення референдуму щодо вступу України до Європейського союзу, "за" проголосували б 87% опитаних, проти - лише 4% і 8% не голосували б.

Опитування провели 18-19 червня серед українців від 18 років. Загалом соціологи опитали 1200 респондентів з усіх областей України, окрім тимчасово окупованих Криму й Донбасу.

27 країн-членів Європейського Союзу планують офіційно надати Україні статус кандидата вже цього тижня. На зустрічі послів ЄС 20 червня ніхто не виступав проти цього рішення, пише Bloomberg з посиланням на анонімні джерела.

За даними видання, блок також має намір підтримати думку Єврокомісії щодо надання статусу кандидата Молдові й Грузії. Останній за умови, якщо вона спочатку виконає конкретні додаткові умови.

17 червня Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Серед умов, які висунули Україні для отримання членства - встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня в Брюсселі. Для ухвалення рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Українців запитали, чи вірять вони у вступ до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути