пʼятниця, 24 квітня 2020 01:25

Українців почнуть масово тестувати на антитіла до коронавірусу

Українців почнуть масово тестувати на антитіла до коронавірусу
В Україні підтвердили 7170 випадків Covid-19. Фото: Укрінформ

В Україні можуть запустити масову діагностика для виявлення антитіл до коронавірусу COVID-19. Такі тестування вже відбуваються у Німеччині та Сполучених Штатах Америки.

"Я думаю, що найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл. Це буде показувати, перехворіли (люди - Ред.), чи не перехворіли на коронавірусну хворобу, чи є імунітет. Наразі ми не маємо чітких наукових даних, якої тривалості цей імунітет буде. Але поки можемо судити про те, що в кого є ці антитіла, - імунітет справляється три місяці", - розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "Право на владу" на каналі "1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після зняття карантину прогнозують нову хвилю заражень COVID-19

Чиновник також наголосив на тому, що наразі для виявлення коронавірусу в організмі використовують полімеразну ланцюгову реакцію ПЛР-тести.

"Але їх не можна використовувати постійно, оскільки є питання інкубаційного періоду. Ми можемо попасти у перші три дні інкубаційного періоду, коли буде неінформативним цей тест. Відтак для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби використовують ІФА-методи", - каже Ляшко.

Станом на ранок 23 квітня, в Україні лабораторно підтвердили 7170 випадків Covid-19. Із них 187 летальних. За останню добу захворіли 578 осіб - це новий антирекорд за весь час епідемії в Україні. У МОЗ причиною спалаху коронавірусу назвали порушення карантину під час Вербного тижня та на Великдень.

Зараз ви читаєте новину «Українців почнуть масово тестувати на антитіла до коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути