пʼятниця, 19 листопада 2010 12:18

Українців будуть виселяти з будинків навіть без їхньої згоди

Українців будуть виселяти з будинків навіть без їхньої згоди

Автоматичне нарахування пені за неоплату комунальних послуг, можливість вилучення житла для будівництва іншого будинку, обов'язкове створення об'єднань співвласників у всіх багатоквартирних будинках - лише мала частина новацій, які містяться в проекті Житлового кодексу.

Профільний комітет уже рекомендував парламенту ухвалити його в другому читанні, і відповідний законопроект буде розглянутий на наступному пленарному тижні.

Після того, як новий Житловий кодекс набуде чинності, мешканців будинків, що підлягають реконструкції або що йдуть під знос, зможуть виселяти в будь-який зручний для місцевої влади район, незалежно від того, де розташовується будинок, що реконструюється або зноситься. Якщо ж власник відмовиться переїздити, його квартира може бути примусово викуплена за мотивами суспільної необхідності.

Ці драконівські норми вигідні будівельним компаніям, які через небажання мешканців покидати свої квартири до цих пір не могли реалізувати свої плани щодо реконструкції центральних районів міст, забудованих хрущовками.

Раніше,  "бютівець" Андрій Павловський заявляв, що уряд Миколи Азарова ініціює законопроект, який дозволить відбирати у громадян житло за невчасну сплату житлово-комунальних послуг.

За матеріалами: УНІАН, Comments.ua

Зараз ви читаєте новину «Українців будуть виселяти з будинків навіть без їхньої згоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути