Ексклюзиви
вівторок, 09 січня 2024 13:10

Українці знищили міст, необхідний росіянам - ЗМІ

Українці знищили міст, необхідний росіянам - ЗМІ
Знищили міст біля Азовського моря. Фото: eastnews.ua

Українські військові на вихідних знищили ракетами залізничний міст, який російські окупанти будували на південь від Гранітного біля Азовського моря.

Обидві сторони публічно не говорять про операцію, повідомляє Forbes.

Міст був через річку Кальміус. Україні вдалося звести нанівець зусилля Росії покращити свої лінії постачання між Кримом та півднем.

У росіян є три способи перевозити вантажі з РФ до окупованих районів на півдні України: кораблем до Криму, автомобільним і залізничним транспортом через Керченський міст та залізницею через південно-східну частину України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли, як удари по Криму вплинули на логістику окупантів

Сили оборони з початку повномасштабної війни атакували всі три основні лінії. Українські ракети та безпілотні катери пошкодили або потопили більшість десантних кораблів росіян. Кримські порти тепер небезпечні для окупантів. Були атаки на Кримський міст.

Головна залізниця розташована у межах досяжності українських гаубиць. ЗСУ мають можливість обстрілювати поїзди та колії.

Росіян це спонукало збудувати четверту лінію постачання - прибережну залізницю. Хоч вона й буде у зоні дії ракетно-артилерійської зброї України та боєприпасів глибокого удару, але могла б відвести потяги з-під гаубичних загороджень.

Нова залізниця мала перетнути річку Кальміус на південь через Гранітне. Будівництво моста завершувалось, коли українські ракети знесли його. ЗСУ використали ракети M30/31 із GPS-наведенням. Їх випустили з HIMARS.

Удари по лініях постачання на півдні морять голодом російські полки та бригади. Це також пояснює, чому тисячі російських військ на півдні Херсонської області все ще не можуть знищити плацдарм на лівому березі Дніпра.

РФ хоче побудувати пряме залізничне сполучення з окупованими Маріуполем, Волновахою та Донецьком і з'єднати їх з Таганрогом та Ростовом-на-Дону.

Це глобально не вплине на перебіг війни. Таку думку висловив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський, передає "Еспресо".

Російські залізничні війська - це дуже потужна інженерна складова. До повномасштабного вторгнення у них налічувалося 40 тисяч особового складу.

Зараз ви читаєте новину «Українці знищили міст, необхідний росіянам - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути