середа, 12 листопада 2014 16:16

Українці зможуть їздити без віз у 2016 році - Сушко

Українці зможуть їздити без віз у 2016 році - Сушко
Фото: dw.de

Безвізовий режим для України може наступнити в кінці 2015 року, але найбільш реалістичним скасування віз вбачається у 2016. Про це під час прес-конференції розказав Олександр Сушко, науковий директор "Інституту Євроатлантичного співробітництва".

"Україна дійсно наблизилася до мети - безвізового режиму є країнами Європи. Нас завалюють питаннями, чи введуть цей режим уже з 1 січня наступного року. Але ні про який січень не ідеться. Бо безвізовий режим надається тим громадянам, які користуються біометричними паспортами. А таких в Україні сьогодні нуль. Тому, навіть, якщо б Євросоюз дозволив нам уже завтра їздити без віз, ми все одно б не могли ним скористатися. Тому можна сподіватися, що режим запрацює у кінці 2015 року. Але найбільш реалістично це виглядає в 2016", - каже Олександр Сушко.

За його словами, велику і важливу роль зараз відіграють події на Донбасі.

"Проблеми на українському сході можуть похитнути ситуацію як у один, так і в інший бік. Очевидно, що конфлікт сприяв перегляду ситуації, дозволив сконцентруватися тільки на потрібних проблемах. З іншого боку - якщо агресія і війна тут надовго, то дуже важко переконати інші країни, що вільний в'їзд і виїзд наших громадян є безпечним", - розповів Сушко.

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть їздити без віз у 2016 році - Сушко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути