понеділок, 02 липня 2018 16:43

Українці зможуть скаржитися на лікарні за гарячою лінією

Українці зможуть скаржитися на лікарні за гарячою лінією
В Національній службі здоров'я України запрацює "гаряча лінія" Фото: energolife.info

Із вересня в Національній службі здоров'я України запрацює "гаряча лінія", за якою українці зможуть повідомити про неякісну меддопомогу на первинній ланці або про вимогу грошей за безоплатні послуги.

Про це на брифінгу, присвяченому медичній реформі на первинній ланці, сказав голова НСЗУ Олег Петренко, передає "Укрінформ".

Зараз опрацьовується питання зворотного зв'язку щодо оцінки якості послуги. Воно буде реалізовуватися поступово. Так, перша частина - з вересня у вигляді "гарячої лінії" НСЗУ, де кожен споживач послуг зможе залишити інформацію про неналежне обслуговування, відмову в отриманні послуги чи вимагання грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перерахунок пенсії, збільшення соцвиплат і сезон відпусток - що зміниться для українців у липні

"Зараз розробляється спеціальний механізм, і НСЗУ буде це перевіряти", - сказав Петренко. Він додав, що неякісна медична допомога або відмова в ній можуть призвести до розірвання договору між Нацслужбою здоров'я та медзакладом.

Петренко також розповів, що НСЗУ разом з МОЗ буде змінювати систему оцінки якості надання медичної допомоги - у цьому процесі будуть брати участь зокрема і професійні асоціації.

У разі великої кількості скарг щодо одного медзакладу у НСЗУ буде привід для перевірки як документації медичного закладу, так й ініціювання роботи медико-експертної комісії МОЗ, якщо виявлені порушення стосуються саме медичної допомоги.

На сайті Національної служби здоров'я публікуватимуть історію звернень громадян і відповідну реакцію на них Національної служби здоров'я.

Від 1 липня в Україні діятиме черговий етап медреформи. Кожен українець мав укласти угоду зі своїм лікарем. Тепер існує новий перелік первинної медичної допомоги. Міністерство охорони здоров'я підготувало картинки з послугами, які безоплатно можна отримувати в лікарнях.

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть скаржитися на лікарні за гарячою лінією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути