Ексклюзиви
вівторок, 04 серпня 2020 12:16

Українці зможуть користуватися електронною мапою для покращення безпеки на дорогах

Українці зможуть користуватися електронною мапою для покращення безпеки на дорогах
За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, цього року відновлюють рекордну кількість кілометрів автошляхів, тому повинні, перш за все, дбати про безпеку людей на дорогах. Фото: pixabay

На сервісі відкритих даних Міністерство інфраструктури створило розділ з актуальною інформацією щодо покращення безпеки дорожнього руху в різних областях України.

Головний пріоритет міністерства - безпечні та якісні дороги в Україні, повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

"Це будівництво сучасних і безпечних пішохідних переходів і кільцевих розв'язок, встановлення автономного освітлення для покращення видимості у вечірні проміжки часу, облаштування острівців безпеки, світлофорів, автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю "Зважування у русі", закупівля аварійно-рятувальних машин ДСНС для виїзду на місце ДТП тощо", - пояснили у пресслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антирекорд швидкості встановив водій Audi А4 з Одеси - поліція

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, цього року відновлюють рекордну кількість кілометрів автошляхів, тому повинні, насамперед, дбати про безпеку людей на дорогах. Міністр зазначив, що 5% всього Доронжнього фонду, який цьогоріч становить 3,2 млрд грн, передбачені на фінансування державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

"Щоб кожен міг слідкувати за покращенням безпеки дорожнього руху у своєму регіоні, ми запустили окремий розділ на сервісі відкритих даних транспортної галузі. І надалі працюватимемо над максимальною прозорістю і відкриттям даних у галузі", - зауважив міністр.

У новому розділі "Покращення безпеки дорожнього руху" на транспортному порталі міститься інтерактивна мапа України з позначенням всіх об'єктів інфраструктури, які запроваджені для підвищення безпеки дорожнього руху. Крім цього, є дані про виконавців і статус цих об'єктів.

В Україні кількість ділянок із радарами TruCam для вимірювання швидкості стала більшою. Тепер їх 252, а кількість приладів TruCam становить 116 одиниць, повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook. За його словами, місцями вимірювання є аварійно-небезпечні ділянки автодоріг та місця концентрації ДТП, скоєних із причин перевищення швидкості руху.

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть користуватися електронною мапою для покращення безпеки на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути