пʼятниця, 03 липня 2009 18:40

Українці обікрали банк США на $415 тисяч

Українці обікрали банк США на $415 тисяч

Українські хакери обікрали американський банк в окрузі Буллітт, штат Кентуккі, на суму в 415 тисяч доларів.

За даними місцевого прокурора, проблеми почались 22 червня, коли хтось почав здійснювати незаконний перевід грошей на суму 10 тисяч доларів або менше з платіжних відомостей округу на рахунки як мінімум 25 людей по всьому округу. Дехто отримував гроші по кілька разів, пише The Washington Post.

29 червня Банк Буллітта (Bullitt County"s bank) зрозумів, що щось не так. І вже тоді став вимагати від банків, які отримували ці трансфери, повернення коштів.

Як зазначив прокурор, незаконні трансфери здійснив "якийсь комп"ютерний вірус".

Джерела видання припускають, що злочинці використовували для своєї афери трояна, відомого як Zeu/Zbot.

Цей троян мав дві новинки. Перше, вкрадені дані надсилались одразу хакерам. Крім того, троян утворював прямий зв"язок між хакерами та інфікованою системою Microsoft Windows. Це давало змогу шахраям заходити в банківський рахунок жертви, використовуючи її ж інтернет-коннект.

В США чимало банків, які переводять гроші он-лайн, перевіряють, чи клієнт контактує з ними з того місця, де він живе і з того комп"ютера, з якого зазвичай він звертався. Під"єднуючись до ПК чи інтернет-коннекту жертви афери, шахраї уникали будь-яких підозр з боку банку.

Шахраям допомагали понад 24 співучасників у США. The Washington Post знайшов двох жінок, яких хакери використовували у своїй афері.

Американкам до 35 років. Їх через Інтернет шахраї найняли для роботи з редагуванням англійських текстів. Усі контакти працедавця і працівника здійснювались віртуально через електронну пошту.

Документи, які жінки мали редагувати, часто містили багато граматичних помилок. Жінки сказали, що скоріше за все для авторів листів англійська мова не є рідною. Крім того, хакери пожалілися, що компанія часто має проблеми зі швидким отриманням грошей для її клієнтів закордоном. І що їм дуже потрібна допомога у пришвидшенні цього процесу.

Минулого четверга одна з жінок, що живе на Майямі, отримала на свій депозит більше 9 тисяч 900 доларів та інструкцію переслати усі гроші (крім 500 комісійних) через Western Union на банківський рахунок в Україні.

Жінка щось запідозрила і перевела лише 3 тисячі з усієї суми. Тепер вона дізналась, що її банківський рахунок заморожено.

Іншій жінці пощастило менше. 27-річна мати-одиначка з Флориди теж отримала з окружного банку суму 9 тисяч 700 доларів на свій рахунок у понеділок. Вона майже одразу перевела всю суму шахраям з України. Незабаром після цього її банк повернув окружному банку Булліта суму в 9,700 з депозитного рахунку жінки. Відтак тепер вона має великі борги.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Українці обікрали банк США на $415 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути