середа, 27 січня 2016 15:27

Українці Італії придбали для бійців АТО сотню бушлатів

  Будинок волонтера радше нагадує військовий склад.Фото: Олег Мороз
Будинок волонтера радше нагадує військовий склад.Фото: Олег Мороз

Українська громада Італії придбала для бійців АТО більше сотні бушлатів на загальну суму 3150 євро. Про це Gazeta.ua повідомив 37-річний волонтер Олег Мороз.

"Я запитав на сторінці діаспори, чи робити замовлення. Люди запевняли, що придбають по 2-3 бушлати. Але, коли вже купив, одразу замовкли. Так я заборгував три тисячі євро. За місяць насилу відбив частину коштів. Ще 26 штук лишилося. Вартість кожного - 25 євро", - говорить Мороз.

За його словами, вартість бушлатів набагато дорожча. Однак, коли продавець дізнався, що це для української армії, - зробив знижку.

Десять років тому Олег переїхав з Хмельниччини в італійську провінцію Берґамо.

Коли почалася війна, вирішив передати бійцям 95-ї бригади, де він у свій час проходив строкову службу, теплі шкарпетки, флісові кофти та форму по 15 євро за екземпляр.

"Коли волонтери в Україні довідалися, скільки тут коштують речі, до мене посипалися замовлення. Буквально наступного дня мені, незнайомій людині, скинули на рахунок 12 тис. євро. Потім прислали машину і забрали замовлення", - розповідає Мороз.

  Фото: Олег Мороз
Фото: Олег Мороз

За рік він разом з українською громадою в Італії передав допомогу для української армії на суму в десятки тисяч євро. Найдорожчі покупки - автомобіль-позашляховик та машини швидкої допомоги.

"Раніше за тиждень міг легко зібрати 2000 євро. Зараз - в два рази менше. Люди звикли до війни. Коли крові немає, не готові жертвувати. Їм треба, аби м'ясо з хлопців летіло, - тоді будуть гроші давати", - скаржиться Олег.

Сьогодні його будинок, в якому він живе разом з дружиною, радше нагадує склад. Коробки з військовою амуніцією лежать у вітальні, спальні і навіть у ванній кімнаті.

Нагадаємо, канадський волонтер Володимир Фарина привіз в Україну військову амуніцію, придбану на гроші української діаспори. Її вистачить, щоб укомплектувати декілька десятків військовослужбовців. Головна мета його візиту - проінспектувати, куди витрачаються кошти, які він регулярно пересилає з Канади українським військовим.

  Будинок волонтера радше нагадує військовий склад.Фото: Олег Мороз
Будинок волонтера радше нагадує військовий склад.Фото: Олег Мороз
  Фото: Олег Мороз
Фото: Олег Мороз
Зараз ви читаєте новину «Українці Італії придбали для бійців АТО сотню бушлатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути