середа, 13 квітня 2011 11:26

Українці частіше за інших просять політичного притулку в Чехії

Українці частіше за інших просять політичного притулку в Чехії

Українці встановили рекорд в Чехії - вони частіше за інших звертаються з проханням про надання їм права на політичний притулок. Про це свідчать дані Європейського статистичного комітету (Eurostat).

Міністерство внутрішніх справ Чехії в минулому році отримало від українців 115 заяв з проханням надати політичний притулок. За даними Eurostat, це становить 15% від загального числа заяв, поданих громадянами так званих "третіх країн". У січні статус політичного біженця в Чехії отримав екс-міністр економіки України Богдан Данилишин.

Прес-секретар МВС Чехії Владимір Ржепка вважає, що Чехія стає для українців цільовою країною. За його словами, основна маса - це українські ґастарбайтери. Коли дія візи закінчується, вони намагаються легалізуватися як особи, що потребують міжнародного захисту.

Еurostat зазначає, що кожна країна ЄС має свою імміграційну специфіку. Угорщина і Словаччина приваблюють, наприклад, афганських біженців, Польща - російських, Чехія - окрім українців, в'єтнамських і монгольських біженців.

Зараз ви читаєте новину «Українці частіше за інших просять політичного притулку в Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути