середа, 27 липня 2016 16:17

Українці Барселони 2 роки просять призначити їм генконсула

Українці Барселони 2 роки просять призначити їм генконсула
Фото надане спільнотою "Українці Каталонії"

28 українців та 8 іспанців просять міністра закордонних справ Павла Клімкіна призначити Світлану Крамаренко генеральним консулом України в Барселоні, Іспанія. Підписанти зазначають: керівника цієї установи нема з жовтня 2014 року. Тоді був відкликаний попередній генконсул, пише "Експрес Online".

У зверненні активісти стверджують: Світлана Крамаренко - гідна й авторитетна людина, користується довірою як українців, так і іспанців.

Серед українських підписантів – голови всіх українських громад Барселони. Також – представники та активісти майже всіх українських осередків - громадських, церковних, освітніх, бізнесових та мистецьких, що діють в трьох іспанських регіонах цього консульського округу – Каталонії, Валенсії та на Балеарах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія запросить на роботу 5 тис українців

Консул Світлана Крамаренко працює в дипустанові в Барселоні з 2011 року. З відкликанням попереднього керівника на неї покладено "тимчасово виконувати обов'язки" Генерального консула.

"В особі Світлани Миколаївни було поєднано "головного керівника" та "головного виконавця" усієї роботи Генерального консульства", – вказується в листі до міністра.

Також підписанти вказують на важливість уваги до Генконсульства в Барселоні, адже воно опікується територією трьох іспанських автономій. Тут проживають 42,5 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Українці Барселони 2 роки просять призначити їм генконсула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути