середа, 14 лютого 2007 10:25

Україна заселить Зміїний, незважаючи на протести Румунії

Міністерство закордонних справ України в черговий раз звертається до румунської сторони із закликом припинити практику надання оцінок заходам української влади на власній території.

Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС України у зв"язку з прес-комюніке МЗС Румунії від 9 лютого 2007 року щодо ухвалення Верховною Радою України Постанови про присвоєння населеному пункту Кілійського району Одеської області найменування селище Біле, що знаходиться на о.Зміїний.

Прес-служба МЗС України заявляє, що "Україна як суверенна держава має право здійснювати адміністративно-територіальне облаштування та господарську діяльність на всій своїй території, у тому числі на острові Зміїний, який за своїм статусом є частиною її державної території"

"Що стосується тверджень румунської сторони про те, що острів Зміїний є непридатною для життя "скелею", українська сторона неодноразово висловлювала свою позицію щодо статусу Зміїного як повноцінного острова та його впливу на процес розмежування морських просторів у Чорному морі", - зазначає прес-служба МЗС.

Відомство нагадує, що ухвалення остаточного рішення про розмежування континентального шельфу і виключної морської економічної зони між Україною та Румунією у Чорному морі тепер належить до компетенції Міжнародного Суду ООН.

Враховуючи зазначене, МЗС України в черговий раз звертається до румунської сторони із закликом припинити практику надання оцінок заходам української влади на власній території. Така практика може бути кваліфікована як втручання у суверенні внутрішні справи України.

12 лютого міністерство закордонних справ Румунії закликало Україну виявляти стриманість у питанні статусу острова Зміїний. Офіційний Бухарест наполегливо радить Україні утриматися від спроб створити "штучні поселення" на території, що є предметом суперечки між двома державами, йдеться в офіційній заяві румунського МЗС, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна заселить Зміїний, незважаючи на протести Румунії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути