субота, 29 серпня 2020 21:56

Україна забезпечена тестами на декілька місяців вперед – МОЗ

Україна забезпечена тестами на декілька місяців вперед – МОЗ
Степанов заявив, що тестів вистачить на декілька місяців вперед. Фото: Facebook

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов знає, що існують випадки, коли бажаючих пройти тест на COVID-19 відправляють до приватних установ, та запевнив, що всі державні установи тестами забезпечені.

"Ми забезпечені тестами, я думаю, на декілька місяців вперед. І постійно, як тільки у нас є необхідність, вони відразу докуповуються, забезпечені повністю коштами на закупівлю цих тестів", - розповів глава МОЗ в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він додав, що від початку пандемії були суттєво оновлене обладнання для тестування.

"Я вам хочу сказати, що до початку пандемії останній раз обладнання в лабораторні центри ми купували у 2009 році. Тобто остання закупівля в деякі лабораторні центри обладнання була у 2009 році. Ми зараз практично оновили повністю весь склад обладнання, який необхідний для тестувань, з одного боку. А з іншого боку, продовжуємо це робити. І паралельно навчаємо людей робити саме ці тести. Тобто у нас є команда вірусологів, яка в постійному режимі проїхала всі без винятку області", - наголосив міністр.

Після консультацій із міжнародними експертами й освітянами МОЗ оновило правила навчання в школах під час пандемії. Згідно з новими правилами, в регіонах помаранчевої зони педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в жовтих і зелених - дотримуватися соціальної дистанції. Учителів допускатимуть до роботи лише після вимірювання температури.

Зараз ви читаєте новину «Україна забезпечена тестами на декілька місяців вперед – МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути