вівторок, 17 серпня 2010 15:04

Україна визнана найпривабливішою серед найбідніших країн

Україна визнана найпривабливішою серед найбідніших країн

Україна посіла 49-е місце в списку 100 кращих для життя з погляду економіки, охорони здоров"я, якості життя, освіти та політичної ситуації країн світу, складеному американським журналом Newsweek, повідомляє "Дзеркало тижня".

Україна визнана країною з найбільш високим рівнем життя серед країн з низьким рівнем доходу. У тій же категорії, але серед середніх країн, перемагає Куба, а серед середніх і великих — Австралія та Німеччина.

Україна також визнана найграмотнішою країною серед держав з низьким рівнем доходу разом з Албанією — грамотними є 99% населення.

Тим часом серед великих країн найбільш грамотною визнана Японія, хоча ця країна витрачає на освіту тільки близько 3,5% свого ВВП, тоді як США — більш ніж 5%.

Найкращою країною в світі була визнана Фінляндія, за нею йдуть Швейцарія та Швеція. У десятку кращих входять також Австралія, Люксембург, Норвегія, Канада, Голландія, Японія та Данія.

США посідає 11 позицію, Німеччина 12, Великобританія 14, а Франція 16 рядок. Найуспішнішою країною в Північній і Східній Європі є Чехія (25 місце), потім Хорватія (28 місце) і Польща (29 місце).

Польща займає 29 місце, Естонія — 32, Латвія — 36, Україна — 49, а Росія — 51 місце після Куби.

Остання країна в списку - Буркіна-Фасо.

Як відомо, в рейтингу найщасливіших країн світу Україна посіла 73-е місце. Цю позицію країна ділить з ще п"ятьма державами: Росією, Румунією, Словаччиною, ПАР і Ліваном. 21% людей у нас вважають себе щасливим, 26% — нещасними, 53% — борються з життєвими труднощами.

Зараз ви читаєте новину «Україна визнана найпривабливішою серед найбідніших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути