пʼятниця, 14 березня 2008 14:41

Україна входить у десятку країн, де підробок відомих брендів найбільше

Обережно – підробки. Купуючи одяг чи парфуми відомих світових брендів, українці мають всі шанси бути обдуреними. Адже Україна входить у десятку країн, де таких підробок найбільше. "Весь контрабандний товар роблять на Малій Арнаутській вулиці", - цитата з "12-ти стільців" відповідає українській дійсності. Лідером з постачання та зі споживання підробок є Одеса.

D&G, Prada, Louis Vuitton, Chanel. Нині в Одесі є все. Однак понад третина продукції, що продається під відомими брендами, – підробка. У приморському місті фальшивки на будь-який гаманець. У ціновій категорії від 100 до 500 доларів вирізняти їх украй складно. А ось одяг вищого ґатунку від відомих марок якісно підробити майже неможливо, бо в оригіналі такі речі виготовляють із коштовних, розкішних матеріалів.

Одяг сумнівного походження трапляється навіть в елітних бутіках. З цим неможливо боротися без оригінальних зразків, кажуть в управлінні захисту прав споживачів. Визначати фальшивки вміють лише офіційні представники кутюр"є. На ринку парфумерії простіше. Однак достовірність духів оцінюєш уже після розпаковування.

Партії нелегальних товарів і підпільні фабрики одеські правоохоронці викривають рідко. За останні роки стався лише один великий скандал. Тоді представники марки зі всесвітньо відомим ім"ям дізналися, що псевдоіталійський одяг під їхнім брендом шиють у підвалі одеського бутіка. Щоправда до суду справа так і не дійшла – італійці зажадали тільки вилучити продукцію з обігу. Поки магнати високої моди самі не захочуть піклуватися про захист своїх брендів в Україні, майстерні підробки парфумерії та одягу активно завойовуватимуть ринок. А довіряти ярличкам чи ні - вирішують покупці, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Україна входить у десятку країн, де підробок відомих брендів найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути