Ексклюзиви
субота, 23 серпня 2008 10:31

Україна святкує День державного прапора

Україна святкує День державного прапора
Сьогодні Президент України Віктор Ющенко бере участь в урочистостях з нагоди Дня державного прапора.

О 9.30 Президент взяв участь в урочистій церемонії підняття державного прапора на Майдані Незалежності, що цього року відбувається вперше, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України Віктор Ющенко привітав українців з Днем державного прапору. "Дорогий український народе, сердечно вітаю із Днем державного прапору України. Ми відзначаємо його напередодні Дня Незалежності, ці свята нерозривно пов"язані між собою. Прапор – це наша незалежність, наш дух, честь і наша слава. Синьо-жовтим прапором ми вибороли незалежність і відновили власну державу", - сказано у вітанні Президента.

Після цього на Майдані Незалежності Ющенко вручив паспорти громадян України юнакам та дівчатам, яким виповнилося 16 років, які представляють усі регіони нашої держави.

О 10.30 - 10.45 глава держави візьме участь в церемонії покладання квітів до пам"ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському.

Після урочистостей, об 11.00 Президент вручить державні нагороди з нагоди Дня Незалежності України. Церемонія відбудеться у Секретаріаті глави держави.

Міністерство оборони України запроваджує традиційний ритуал щоденного підняття державного прапора у кожній військовій частині Збройних сил України.

Про це повідомив міністр оборони України Юрій Єхануров на церемонії підняття Державного прапора.

"Сьогодні започатковується нова традиція: в усіх військових частинах, рівно о 8.00, піднімаються державні прапори, звучить Гімн України, військовослужбовці у строю проходять урочистим маршем", - зазначив Єхануров.

За словами міністра, "ця церемонія займає не так багато часу – близько п"яти хвилин – але є дуже символічною і важливою".

У зв"язку з цим Єхануров також повідомив, що сьогодні у ВМС України військові моряки піднімуть державний прапор, що є одним із найбільших за площею в Україні.

На сьогодні ритуал щоденного підняття державного прапору запроваджений лише на військових кораблях Військово-морських сил ЗСУ. Щодо інших видів Збройних сил, то, відповідно до визначеного статутного порядку, державні прапори піднімаються на будівлях (або на спеціальних флагштоках поблизу) приміщень штабів військових частин. Разом з цим, спеціально визначеного ритуалу і порядку щоденного підняття державного прапору у військах (окрім військових кораблів) до сьогодні не було, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Україна святкує День державного прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути