понеділок, 11 березня 2019 12:56

Україна проводить відверто непристойну політику - експерт

Україна проводить відверто непристойну політику - експерт
Олександр Хара: наші високопосадовці вирішили, що можна повідміняти усі норми, на яких наполягає Захід. Фото: US Embassy in Ukraine

Українська сторона поводить себе не прогнозовано, навіть непорядно. У американського дипломата просто увірвався терпець. Вона озвучила, що не прийнято.

Говорить для Gazeta.ua експерт з міжнародних відносин Олександр Хара, коментуючи заяву посла США в Україні Марі Йованович.

"Усі вимоги, про які вона говорить, в першу чергу в антикорупційній сфері, були необхідними для отримання Україною безвізового режиму. Тоді ніхто не казав, що це втручання у внутрішні справи нашої держави. Тепер у нас є безвіз, транші Міжнародного валютного фонду. І от наші високопосадовці вирішили, що можна повідміняти усі норми, на яких наполягає Захід. Це відверто непристойна політика", - наголошує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко заговорив про причетність СБУ і НАБУ до коруційних схем

За словами експерта, така ситуація кидає тінь у першу чергу на нинішню владу.

"Президент Порошенко має щось робити. Але провадити реальні зміни він не буде. Та й часу вже не має. Тож імітуватиме бурхливу діяльність, як з аудитом "Укроборонпрому". Можливо, навіть пожертвує якимсь пішаком-чиновником.

Набагато гірше, що заява американського посла - це великий удар по Україні як державі. Показник того, що усі ключові хвалені реформи щодо боротьби з корупцією та прозорості є бутафорськими. Поведінка української влади підриває довіру до нашого інституту держави. Скоріш за все після виборів Захід буде набагато жорсткіше контролювати дії нашої влади та реформи", - додає Олександр Хара.

Посол США в Україні Марі Йованович назвала скасування кримінальної статті про незаконне збагачення серйозним кроком назад у боротьбі з корупцією. Також вона вимагала відставки спеціального антикорупційного прокурора Назара Холодницького. У березні торік Антикорупційне бюро заявило, що він попереджав підозрюваних про обшуки, тиснув на чиновників і прокурорів. Тоді Холодницький отримав лише догану. Занепокоїло посла й нещодавнє подання Ігоря Коломойського до Господарського суду Києва щодо скасування націоналізації Приватбанку і повернення його олігарху.

Зараз ви читаєте новину «Україна проводить відверто непристойну політику - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути