пʼятниця, 17 липня 2020 11:31

Україна проведе військові навчання на противагу російським "Кавказ-2020"

Україна проведе військові навчання на противагу російським "Кавказ-2020"
На півдні України відбудуться стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля-2020". Фото: Facebook/Борис Кутовий

Міноборони та Збройні сили України планують провести в останній декаді вересня нинішнього року стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля-2020".

Водночас РФ проводитиме свої навчання "Кавказ-2020", заявив міністр оборони України Андрій Таран, пише "Інтерфакс".

"...із урахуванням накопичення військ під приводом підготовки до стратегічних навчань "Кавказ-2020", керівництвом Міністерства оборони та Збройних сил України планується в той самий час, на останню декаду вересня, проведення стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля-2020". У межах цих навчань нами планується перевірити можливість Генерального штабу в новій J-структурі діяти відповідно до стандартів НАТО", — сказав міністр під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму окупанти провели військові навчання

Він уточнив, що на навчаннях планується перевірити здатність організовувати взаємодію з пунктами управління Збройних сил НАТО.

За словами Тарана, буде проведена перевірка бойової готовності, бойові стрільби зенітно-ракетних комплексів, з літаками Військово-повітряних сил, з певними підрозділами та військовими частинами Сухопутних військ, а також інших військових формувань на полігонах, які розташовані на півдні України.

Україна очікує, що представники країн-членів НАТО зможуть взяти участь в цих навчаннях, додав Таран.

"Ця асиметрична відповідь, за нашою оцінкою, по-перше, покаже готовність ЗСУ до надання гідної відсічі будь-яким спробам з боку РФ загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії", — сказав міністр.

ЗСУ готуються відбивати наступ російських військ по всій лінії кордону з РФ. Однак передумов для наступу з Криму наразі не бачать.

Зараз ви читаєте новину «Україна проведе військові навчання на противагу російським "Кавказ-2020"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути