середа, 26 листопада 2008 17:56

Україна пред"явила нові претензії до шести російських телеканалів

Національна Рада України з телерадіомовлення зафіксував порушення у ще шести російських телеканалів, повідомляє в середу, 26 листопада, РІА Новости з посиланням на місцеві ЗМІ.

З 1 листопада 2008 року на вимогу Нацради вже була припинена ретрансляція неадаптованих до законодавства України програм іноземних телеканалів, серед яких, зокрема, опинилися "Перший канал. Усесвітня мережа", "РТР-планета", РЕН ТБ і TVCI (міжнародна версія каналу "ТБ-Центр"). Пізніше Нацрада тимчасово дозволила ретрансляцію телеканалу "Перший канал. Усесвітня мережа", проте багато кабельних операторів на сході України дозвіл телерегулятора не почали виконувати.

Під "неадаптацією" чиновники Нацради мають на увазі відповідність телеканалів вимозі рекламного законодавства України, а також положенням Європейської конвенції по трансграничному телебаченню. Кабельні оператори неодноразово вказували на те, що в українському законодавстві немає сформульованого поняття "адаптація".

"Нацрада сьогодні на засіданні розглянула питання про невідповідність змісту телеканалів "НТВ-мир", "НСТ (Справжнє Страшне Телебачення)", "НСТ (Справжнє Смішне Телебачення)", "Російський ілюзіон", "РБК-ТБ", "Наше кіно", "Комедія-ТБ" законодавству України. Моніторинг Нацради зафіксував невідповідність трансляції цих каналів статті 16 Конвенцій про трансграничну трансляцію, зафіксувавши, зокрема, рекламні порушення", - мовиться в повідомленні Нацради.

Також повідомляється, що Нацрада звернеться до українських дистриб"юторів вказаних російських телеканалів з вимогою привести трансляцію у відповідність із законами України "Про рекламу" і "Про телебачення і радіомовлення". Якщо вимога української влади не буде виконана, то вказані канали будуть вилучені з переліку іноземних каналів, ретрансляція яких на території України не обмежується.

Зараз ви читаєте новину «Україна пред"явила нові претензії до шести російських телеканалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути