пʼятниця, 28 серпня 2020 14:21

Україна покращила позиції в європейському рейтингу боротьби з тероризмом

Україна покращила позиції в європейському рейтингу боротьби з тероризмом
Україна покращила позиції в боротьбі з тероризмом. Фото: pixabay

Зусилля України в боротьбі з відмиванням грошей, отриманих незаконно, включаючи протидію фінансуванню тероризму, позитивно оцінили в Раді Європи.

Цю інформацію оприлюднили в доповіді органа Ради Європи з протидії відмиванню грошей MONEYVAL, передає "Укрінформ".

"MONEYVAL відзначає прогрес України у 2 ключових сферах: удосконалення положень законодавства в боротьбі з фінансуванням тероризму; накладання санкцій на фінансові інституції та інші структури, що не виконують вимоги законодавства у сфері протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму", - заявили у Раді Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк виявив порушення в рейтингу Doing Business

Експерти MONEYVAL проаналізували законодавчі, регуляторні, інституційні заходи, що були імплементовані в Україні з метою виправлення наявних раніше недоліків. Завдяки цим позитивним крокам, MONEYVAL нині перевів Україну до вищого міжнародного рейтингу за цими 2 критеріями, зокрема, з країни, що "частково відповідає", до країни із "високим рівнем відповідності".

Але MONEYVAL не задовольнив запит України покращити рейтингові показники за 4 іншими сферами: фінансові санкції, пов'язані з тероризмом; фінансові санкції, пов'язані з непоширенням (відмивання грошей); регуляторна база та контроль за професійною діяльністю, не пов'язаною з фінансами; ведення національної статистики у сфері протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму.

В доповіді відзначають, що на сьогодні Україна виконала лише 11 із 40 рекомендації ФАТФ (Група з розробки фінансових заходів у боротьбі з відмиванням грошей) щодо утвердження міжнародних стандартів у боротьбі з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.

Українська система публічних закупівель набрала 97,05 бала зі 100 можливих і посіла перше місце в Рейтингу прозорості публічних закупівель. 2-ге місце посіла Молдова із 92,81 бала, 3-тє - Колумбія, 91,77 бала. Найгірший результат - у Таджикистану, 37,88 бала.

Зараз ви читаєте новину «Україна покращила позиції в європейському рейтингу боротьби з тероризмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути