Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2021 07:59

Україна перейшла у жовту зону: обмеження та заборони

З 23 вересня на всій території України встановили жовтий рівень епідемічної небезпеки.

З сьогоднішнього дня без обмежень можуть працювати лише власники Сovid-сертифікатів. Обов'язковими залишаються масковий режим і соціальна дистанція.

Водночас запровадили низку правил для бізнесу. Масові заходи дозволять проводити, якщо на одну людину є щонайменше 4 кв. м площі. Кафе і ресторани можуть працювати за умови, що за одним столиком не більше чотирьох осіб, а відстань між столами мінімум 1,5 м. Обмежень за часом немає. Разом з тим, якщо 80% персоналу і відвідувачі отримали хоча б одне щеплення - обмежень можна не дотримуватися.

 

Кіно і театри можуть працювати із заповненістю залів на 50%. Цих обмежень можна не дотримуватися, якщо у 80% персоналу є жовтий або зелений сертифікат. Відвідувачі також повинні бути вакциновані мати негативний тест на коронавірус. Спортивні зали можуть працювати, якщо на одного відвідувача буде 10 кв. м площі.

 

В Україні не планують обмежувати рух громадського транспорту під час посилення карантинних заходів. Для перевізників діятимуть ті ж вимоги з вакцинації, що й до інших суб'єктів господарювання. Водночас перевіряти наявність сертифікатів у пасажирів не будуть.

Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячі садки та початкову школу не закриють - Ляшко

В Україні запровадять обов'язкову Covid-вакцинацію для держпосадовців і працівників освіти. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 22 вересня. МОЗ затвердить чіткий перелік професій виробництв та організацій, працівники яких зобов'язані зробити щеплення від коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Україна перейшла у жовту зону: обмеження та заборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути