середа, 22 вересня 2021 15:58

В Україні запровадять обов'язкову вакцинацію від Сovid-19

В Україні запровадять обов'язкову вакцинацію від Сovid-19
В Україні запровадять обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для вчителів та держслужбовців. Фото: facebook.com/Karazin.University/

В Україні запровадять обов'язкову Covid-вакцинацію для держпосадовців і працівників освіти.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 22 вересня, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

МОЗ затвердить чіткий перелік професій виробництв та організацій, працівники яких зобов'язані зробити щеплення від коронавірусу.

До нього додадуть працівників закладів освіти, центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, працівників місцевих державних адміністрацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакциновані українці матимуть знижки на таксі: подробиці

"Ті, хто вакцинувалися на перших етапах кампанії, досягнули показників понад 80 відсотків охоплення - це медики, військові ЗСУ, структури МВС. Групи із третього етапу - освітяни й держслужбовці. Вони ще не досягли такого результату охоплення. Ми вважаємо за доцільне ухвалити суворе рішення для убезпечення освітнього процесу та функціонування органів державної влади", - сказав Ляшко.

Додав, що законодавство України передбачає такі заходи.

"Статтею № 12 Закону про захист населення від інфекційних захворювань передбачено, що працівники певних професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників чи поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обовʼязковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних захворювань", - сказав міністр.

13 вересня Кабмін схвалив зміни до постанови про карантин. Нововведення передбачають запровадження привілеїв для вакцинованого від коронавірусу населення та для закладів із вакцинованими працівниками.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запровадять обов'язкову вакцинацію від Сovid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути