пʼятниця, 21 грудня 2018 17:26

Україна отримала перші гелікоптери Airbus: патрулюватимуть море і рятуватимуть людей
14

Україна та Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters
Фото: president.gov.ua
Україна та Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters
Україна та Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters
Україна та Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters
Україна та Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters

Сьогодні, 21 грудня, в Україну прилетіли 2 перші багатофункціональні французькі вертольоти Airbus Н-225 Super Puma. Один отримала Національна гвардія України, інший – передано Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Церемонія передачі відбулася у міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Президент України Петро Порошенко заявив, що висока надійність і радіус дії гелікоптерів більше ніж 1000 км дають можливість забезпечувати рятівні роботи у гірській місцевості та нести патрулювання в Азово-Чорноморському басейні.

"Де ми маємо бути готові до будь-яких інцидентів, для авіаційної розвідки. Але, у першу чергу, завдання – боронити кордон, рятувати людей. Впевнений, що наші українські пілоти з честю справляться з цією місією", - підкреслив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший за 10 років: показали новий вертоліт морської авіації

Він додав, що другим етапом співпраці з компанією Airbus буде використання бойових вертольотів для потреб Збройних сил України.

"Ми повинні мати і бойові вертольоти Airbus, які посилять бойову міць Збройних сил України для захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України", - підкреслив глава держави.

Національна гвардія за умовами контракту отримає 12 таких машин. Основними завданнями у Нацгвардії буде переміщення особового складу і техніки для проведення спеціальних операцій і багатопрофільне використання під час надзвичайних ситуацій.

У липні 2018-го Україна та Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters. Угода передбачає закупівлю українською стороною вертольотів H125, H145 і H225. Сума контракту оцінюється в майже 555 млн євро.

Важкий багатофункціональний вертоліт H225 розрахований на 2 пілотів і 24 пасажирів. Оснащений 2 газотурбінними двигунами потужністю 2382 кінські сили. Максимальна злітна вага - 11 тис. кг, максимальна швидкість польоту - 324 км/год. Максимальна тривалість польоту на крейсерській швидкості (262 км/год) - 5 год. 40 хв. Максимальна дальність польоту - 1135 км. Температурний діапазон нормальної роботи вертольота - від -30 до +50 градусів Цельсія. Максимальна висота польоту - 6035 м.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала перші гелікоптери Airbus: патрулюватимуть море і рятуватимуть людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути