середа, 05 жовтня 2016 14:11

Україна отримала перші частоти для FM-мовлення на Крим

Україна отримала перші частоти для FM-мовлення на Крим
comments.ua

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення одержала перші частоти для FM-мовлення на Крим. І оголосила конкурс для визначення 4 радіостанцій-переможців.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський, пише Укрінформ.

"Сьогодні відбулася велика подія - прийняте перше рішення про організацію мовлення на територію Криму. Нарешті ми отримали частоти, на які довго чекали. Вони пройшли міжнародну координацію. Нас підтримали Туреччина, Румунія, Болгарія. Дали нам добро на використання цих частот із застосуванням 5-кіловатних передавачів. Тож сьогодні оголошуємо конкурс і за 3 місяці будемо знати чотирьох переможців. Це 4 радіостанції, які будуть мовити на Крим", - сказав Костинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко хотів купити телеканал - депутат

Він додав, що у нас є мовлення на півострів через супутник. Кожен кримчанин може дивитись українське телебачення через супутникові "тарілки". Також працює середньохвильове мовлення в Криму, яке охоплює близько 70% території півострова. Але не було цілеспрямованого FM-мовлення на територію Криму. Причому мовлення саме кримських радіостанцій. І частоти прораховані для вежі, яку побудують на території Херсонської області, на Чонгарі.

Нагадаємо, попри заборону телеканали "1+1", "Україна" та НТН транслюють російські фільми та серіали, виготовлені після 1 січня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала перші частоти для FM-мовлення на Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути