пʼятниця, 29 серпня 2008 15:22

Україна й надалі поставлятиме зброю до Грузії

Україна не планує припиняти постачання продукції військового та спеціального призначення до Грузії, поки не буде прийнята відповідна заборона, заявив генеральний директор державної компанії з імпорту та експорту продукції та послуг військового та спецпризначення "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук.

"Та тих пір, поки не будуть прийняті заборони відносно постачань до Грузії, ми виконуватимемо зобов"язання перед партнерами", - сказав він.

Відповідаючи на питання, що саме Україна поставлятиме до Грузії, Бондарчук відзначив, що це залежить від того, що попросить грузинська сторона. Він також завірив, що під час конфлікту на Кавказі заявки на нові контракти від Грузії не поступали.

Крім того, як заявив Бондарчук, Україна не продавала Грузії зброю наступального характеру, зокрема системи залпового вогню "Град". Він уточнив, що Україна продавала Грузії зброю тільки оборонного характеру.

Кажучи про відсотки постачань озброєння до Грузії від загального об"єму експорту, Бондарчук повідомив, що до Грузії поступає близько 6%, а в Російську Федерацію близько 28%. За його словами, об"єми постачань з року в рік практично не міняються.

Нагадаємо, що згідно даним ООН, Україна стала ключовим постачальником військової техніки та озброєнь до Грузії. Окрім України минулого року офіційний Тбілісі купував зброю у Ізраїлю, Болгарії, США, Чехії та Польщі.

Питання про постачання українських озброєнь до Грузії підняла Росія. В той же час сама РФ в 2007 році продала зброю 14 країнам світу. Найкрупніші імпортери: Алжир, Венесуела, Казахстан, Азербайджан, Індія та Бангладеш, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Україна й надалі поставлятиме зброю до Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути