четвер, 27 квітня 2023 14:15

Україна готується до відкриття цивільних авіарейсів – міністр

Україна готується до відкриття цивільних авіарейсів – міністр
Україна готується відкрити небо для цивільних літаків. Фото: pixabay.com

Україна активно готується відновити польоти цивільної авіації. Відкриття цивільних авіарейсів, можливо, відбудеться частково.

Поки що українські літаки літають виключно за кордоном, повідомив міністр транспорту Франції Клеман Бон в інтерв'ю "Європейській правді". Зараз Франція надає українським цивільним пілотам і авіадиспетчерам можливість тренуватися на спеціальних симуляторах, щоб не втрачати навички.

"Це насправді дуже потрібна річ. Момент, коли над Україною відновлять польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якомога швидше. А в разі, якщо у авіаторів немає практики, то за правилами безпеки вони не матимуть права відразу відновлювати роботу", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це виживання країни": Резніков розповів про важливість ППО

Франція допомагає Україні підготуватися до моменту, коли український авіапростір відкриється. Це зроблять повністю або частково.

"Як я зрозумів, в Україні вже є певні міркування щодо цього відкриття. У Києві наполегливо над цим працюють. Але, звичайно, головним питанням досі залишається безпека", – сказав міністр.

Україна закрила свій повітряний простір для цивільних літаків вранці 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення РФ. За кілька годин до цього Росія закрила повітряний простір у своїх прикордонних з Україною областях.

Украерорух працює над відновленням "аеронавігаційного обслуговування" в повітряному просторі України. Ці заходи включають підготовку інфраструктури, відновлювальну підготовку фахівців, розробку сценаріїв безпеки і низку інших важливих кроків.

Зараз ви читаєте новину «Україна готується до відкриття цивільних авіарейсів – міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути