Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 17:10

Україна допоможе Угорщині у подоланні техногенної катастрофи

Україна допоможе Угорщині у подоланні техногенної катастрофи

Україна надасть допомогу Угорщині в подоланні наслідків техногенної катастрофи.

"Безумовно, Україна буде допомагати нашому близькому сусідові. Зараз це питання відпрацьовують на рівні Міністерства надзвичайних ситуацій і на рівні Закарпатської обласної державної адміністрації", - повідомив глава департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин на брифінгу у вівторок.

Він підкреслив, що мова не йде про класичну гуманітарну допомогу жителям постраждалих регіонів. "Зараз необхідно мінімізувати наслідки витоку токсичних речовин. Це - ключове завдання", - зазначив Волошин.

Разом з тим, він додав, що найближчим часом, "принаймні на рівні Закарпатського регіону допомога буде надана, якщо угорська сторона звернеться за більш масштабною допомогою, вона буде надана".

Нагадаємо, увечері 4 жовтня на заводі Ajkai Timfoldgyar Zrt в угорському м. Айка стався витік червоного шламу - отруйного конденсату, який утворюється при виробництві глинозему. У результаті події загинули не менше семи осіб, більше 120 постраждали.

Отрутохімікати загрожують і Україні. У МНС повідомили, що 19 жовтня токсичні речовини з угорського заводу можуть потрапити в українську ділянку ріки Дунай поблизу міста Рені Одеської області.

ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Україна допоможе Угорщині у подоланні техногенної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути