понеділок, 18 жовтня 2010 16:15

Україна буде видобувати нафту та газ разом з ворогом США

Україна буде видобувати нафту та газ разом з ворогом США

Україна почне видобуток нафти і газу на території Венесуели.

Відповідна домовленість була досягнута в у ході візиту в Україну президента Венесуели Уго Чавеса в понеділок, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Ми з президентом Уго Чавесом домовилися, що Україна почне видобуток нафти і газу на території Венесуели", - заявив президент України Віктор Янукович на спільній з президентом Венесуели прес-конференції в Києві.

За словами Віктора Януковича, це питання буде одним з пріоритетних у двосторонніх відносинах.

Він також заявив, що за підсумками зустрічі з президентом Венесуели була досягнута домовленість про транзит нафти через територію України для її подальшого постачання в Білорусію.

Відповідаючи на питання, в яких обсягах України готова транспортувати венесуельську нафту, глава держави зазначив, що вона готова транспортувати нафти стільки, "скільки буде надходити в чорноморські порти України".

У свою чергу, президент Венесуели зазначив, що якби угоду з Білоруссю і можливі угоди з України становили б загрозу для будь-кого, то подібні ініціативи не ухвалювалися б, передає Інтерфакс-Україна

"Позавчора ввечері я вечеряв з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним, з яким мене пов'язують вже довгі роки дружби. Ми вечеряли, розмовляли, в Москві було дуже холодно, була північ, і я йому сказав:" Володимире, я поїду, мене Лукашенко вже чекає ". Він, до речі, зі мною послав подарунок Лукашенко і просив передати теплий привіт", - додав Чавес.

Нагадаємо, що компанії, які бажають розпочати видобуток нафти та газу у Венесуелі створюють СП, контрольний пакет у якому буде належати компанії, яка є власністю Чавеса


Зараз ви читаєте новину «Україна буде видобувати нафту та газ разом з ворогом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути